BENGKEL PENINGKATAN KUALITI KERJA PEJABAT BENDAHARI TAHUN 2024

BENGKEL PENINGKATAN KUALITI KERJA PEJABAT BENDAHARI 2024

Melaka, 12 Mei 2024 – Pejabat Bendahari Universiti Selangor dengan jayanya telah mengadakan Bengkel Peningkatan Kualiti Kerja bagi tahun 2024 di Hatten Hotel, Banda Hilir, Melaka. Bengkel yang berlangsung dari 10 hingga 12 Mei ini bertujuan untuk memperkukuhkan pemahaman dan pelaksanaan polisi kewangan serta meningkatkan semangat kerjasama dalam kalangan staf Pejabat Bendahari.

Bengkel ini dimulakan dengan keberangkatan para peserta ke Melaka pada pagi Jumaat, 10 Mei. Sesi pendaftaran dan check-in hotel dijalankan pada pukul 3.00 petang, diikuti oleh sesi pertama bengkel pada pukul 3.30 petang yang memfokuskan kepada pengenalan polisi kewangan Pejabat Bendahari. Sesi ini diteruskan sehingga pukul 7.00 petang.

Majlis perasmian telah diadakan pada malamnya dengan ucapan perasmian oleh YBhg. Prof. Dato’ Dr. Mohammad Redzuan Bin Othman, Presiden & Naib Canselor Universiti Selangor. Majlis ini menandakan permulaan rasmi bengkel dan memberi semangat kepada para peserta untuk terus berinovasi dalam bidang kerja mereka.

Pada 11 Mei, sesi team building yang dikendalikan oleh penceramah jemputan diadakan dari pukul 8.30 pagi hingga 6.00 petang. Aktiviti-aktiviti berkumpulan yang dianjurkan bertujuan untuk membina hubungan kerja yang lebih erat dan mempertingkatkan kerjasama antara staf. Malamnya, para peserta menikmati jamuan makan malam dengan tema Pakaian Hari Raya, disertai dengan pelbagai aktiviti menarik seperti cabutan bertuah, teka lagu, dan persembahan gimik dari Pejabat Bendahari.

Bengkel ini diakhiri pada 12 Mei dengan ucapan penutup oleh Bendahari Universiti Selangor serta sesi pertukaran hadiah sebagai tanda penghargaan dan kenangan. Para peserta kemudian menikmati makan tengah hari sebelum bertolak pulang.

Objektif utama bengkel ini adalah untuk meningkatkan kualiti kerja melalui pemahaman yang mendalam tentang polisi kewangan dan memperkukuh ikatan silaturahim serta semangat kerjasama antara kakitangan. Dengan kejayaan bengkel ini, Pejabat Bendahari Universiti Selangor komited untuk terus mengadakan program-program sebegini di masa hadapan demi memastikan kecemerlangan dalam pengurusan kewangan universiti.

Pejabat Bendahari Universiti Selangor mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang terlibat dalam menjayakan bengkel ini. Semoga usaha ini dapat memberikan impak positif dan berterusan dalam meningkatkan kualiti perkhidmatan Pejabat Bendahari.

TEAMBUILDING PEJABAT BENDAHARI TAHUN 2022

TEAMBUILDING PEJABAT BENDAHARI TAHUN 2022 Pada 26 dan 27 November 2022, Pejabat Bendahari telah menganjurkan program teambuilding tahunan yang bertempat di My Gopeng Resort Eco Green, Gopeng, Perak. Program ini