TEAMBUILDING PEJABAT BENDAHARI TAHUN 2022

Pada 26 dan 27 November 2022, Pejabat Bendahari telah menganjurkan program teambuilding tahunan yang bertempat di My Gopeng Resort Eco Green, Gopeng, Perak. Program ini dihadiri oleh kakitangan pejabat dan bertujuan untuk memperkukuhkan semangat berpasukan serta mempererat hubungan antara rakan sekerja.

Acara dimulakan pada pagi Sabtu dengan pengalaman unik menaiki lori beramai-ramai menuju ke resort. Perjalanan yang menyeronokkan ini menambahkan lagi keseronokan dan semangat setiakawan dalam kalangan peserta.

Aktiviti Hari Sabtu

Hari Sabtu dipenuhi dengan pelbagai aktiviti teambuilding yang dirancang khusus untuk menguji kerjasama dan komunikasi antara ahli kumpulan. Aktiviti-aktiviti ini bukan sahaja memberikan keseronokan, tetapi juga mengajar nilai-nilai penting dalam kerja berpasukan.

Pada malam harinya, satu acara perasmian telah diadakan dan dirasmikan oleh YBhg. Prof. Dato’ Dr. Mohammad Redzuan Bin Othman, Presiden & Naib Canselor Universiti Selangor. Dalam ucapan beliau, Prof. Dato’ Dr. Mohammad Redzuan menekankan betapa pentingnya semangat kerjasama dalam mencapai kejayaan organisasi. Selepas itu, sesi penyampaian hadiah berlangsung untuk mengiktiraf pencapaian individu dan kumpulan dalam aktiviti yang dijalankan.

Aktiviti Hari Ahad

Pada hari Ahad, para peserta sekali lagi menaiki lori beramai-ramai untuk ke destinasi seterusnya, iaitu Gua Tempurung. Eksplorasi Gua Tempurung menjadi pengalaman yang tidak dapat dilupakan, di mana peserta berpeluang meneroka keindahan alam semula jadi yang menakjubkan. Aktiviti diteruskan dengan sesi mandi sungai yang menyegarkan, memberikan peluang kepada peserta untuk berehat dan menikmati suasana semula jadi.

Program teambuilding ini berakhir dengan jayanya dan mendapat sambutan yang amat positif daripada semua peserta. Semangat kerjasama dan kesepaduan yang dipupuk melalui aktiviti-aktiviti ini diharapkan dapat diteruskan dalam tugas seharian di pejabat.

Kami mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang terlibat dalam menjayakan program ini dan berharap semoga semangat yang terjalin akan terus kekal kukuh demi kemajuan Pejabat Bendahari.